Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z krewetkami i kapustą pak choi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki świeże 250 g
marchew 1 szt
seler 1 mały
pietruszka 1 szt
sos chili 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
ząbek czosnku 1 szt
imbir 2 cm
liście limonki kaffir 1 szt
makaron 200 g (udon)
kapusta pak choi 1 duża
sok z limonki
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z krewetkami i kapustą pak choi

Krewetki razem z pancerzami gotujemy na małym ogniu przez kilka minut od momentu zawrzenia wody(1,4 l). Krewetki wyjmujemy, usuwamy pancerze i oczyszczamy. Bulion przecedzamy.
Marchew, seler i pietruszkę obieramy, kroimy w julenkę, dodajemy do bulionu i gotujemy do jej miękkości z dodatkiem sosu, koncentratu pomidorowego, posiekanym czosnkiem oraz imbirem i liściem kaffiru.
Po tym czasie dodajemy makaron, krewetki i posiekaną kapustę. Gotujemy jeszcze 2-3 min.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem i sokiem z limonki.
Podajemy z natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 04.02.2017 20:41
ciekawy przepis
ilka01 04.02.2017 18:56
mmmm pyszności :)
Ewelina1991 04.02.2017 11:42
wygląda apetycznie
Agnieszka-87-25 04.02.2017 09:38
kusząca zupa
bertpvd 04.02.2017 00:52
Wspaniała zupa
Ania321 04.02.2017 00:35
bardzo apetyczna :)
norweska20 04.02.2017 00:26
ciekawa zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak