Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kiszonej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 70 dag
woda 1,5 l
udka z kurczaka 2 sztuki
sok z kapusty 3/4 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
sól 1 szczypta
cukier 1 łyżeczka
pieprz 1 szczypta
kostka rosołowa 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kiszonej kapusty

Przygotować garnek.Do garnka włożyć opłukane udka z kurczaka i zalać wodą. Zagotować pod przykryciem. Dodać całe ząbki czosnku, liść laurowy i kostkę rosołową. Gdy mięso z kurczaka będzie miękkie wyjąc i rozdrobnić, odstawić. Kapustę kiszona posiekać i wrzucić do gotującego się wywaru. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Wymieszać. Podlać sokiem z kapusty kiszonej i jeszcze chwile podgotować. Do miseczek włożyć rozdrobnionego kurczaka i zalać zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak