Zupa z kaszą jaglaną i warzywami.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka kurczaka

    1 sztuka
  • marchew

    2 sztuki
  • pietruszka

    2 sztuki
  • seler

    pół
  • koperek

  • natka pietruszki

  • sól i pieprz

  • kasza jaglana

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Skrzydełko myjemy i gotujemy w wodzie do miękkości,mięso wyjmujemy a wywar przecedzamy.Wywaru powinno być około półtora litra.
2.Warzywa obieramy,myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.Następnie razem z kaszą wrzucamy do zupy i gotujemy do miękkości około 15 minut. 3.Gdy składniki będą miękkie przyprawiamy do smaku solą i pieprzem,dodajemy koperek i natkę pietruszki według uznania.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 03.07.2015 06:58
Dziękuję:)
gusia1000 25.01.2015 01:16
Apetyczna zupa.
Wafelek2601 14.01.2015 22:06
Baardzo apetyczna
Adamorek 14.01.2015 21:04
ale smaczne
cooked 14.01.2015 20:15
no ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat