Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kaszą jaglaną i warzywami.

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1 sztuka
marchew 2 sztuki
pietruszka 2 sztuki
seler pół
koperek
natka pietruszki
sól i pieprz
kasza jaglana 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kaszą jaglaną i warzywami.

1.Skrzydełko myjemy i gotujemy w wodzie do miękkości,mięso wyjmujemy a wywar przecedzamy.Wywaru powinno być około półtora litra.
2.Warzywa obieramy,myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.Następnie razem z kaszą wrzucamy do zupy i gotujemy do miękkości około 15 minut. 3.Gdy składniki będą miękkie przyprawiamy do smaku solą i pieprzem,dodajemy koperek i natkę pietruszki według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 03.07.2015 06:58
Dziękuję:)
gusia1000 25.01.2015 01:16
Apetyczna zupa.
Wafelek2601 14.01.2015 22:06
Baardzo apetyczna
Adamorek 14.01.2015 21:04
ale smaczne
cooked 14.01.2015 20:15
no ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak