Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kapusty pekińskiej i fasolki szparagowej

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1,5 litra
kapusta pekińska 1/2 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
ziemniaki 2 szt
fasolka szparagowa 100 gram
przecier pomidorowy 1-2 łyżki
koperek posiekany 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kapusty pekińskiej i fasolki szparagowej

Do wywaru drobiowego wrzucić pokrojoną marchewkę, ziemniaki, fasolkę szparagową oraz pietruszkę. Gotować około 5-7 minut. Następnie dodać poszatkowaną kapustę pekińską, tymianek i gotować około 10 minut. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy, śmietanę oraz posiekany koperek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 24.10.2013 10:24
smaczna ta zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak