Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kapustą włoską

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 2 szt
seler naciowy 2 łodygi
ziemniaki 3 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1/2 szt
kapusta włoska 1/2 szt
bulion mięsny 2 l
koperek 1 pęczek
masło klarowane 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kapustą włoską

Ziemniaki, marchewkę, seler i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę.
Seler naciowy pokroić w plasterki.
W garnku roztopić masło klarowane i zeszklić pokrojone warzywa.
Zalać gorącym bulionem, dodać poszatkowaną kapustę, ziele angielskie i liść laurowy.
Doprawić solą i pieprzem.
Gotować do miękkości warzyw.
Na końcu dodać posiekany koperek i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kluska_87 07.02.2015 11:51
lubię takie zupy
2milutka 06.02.2015 22:06
apetyczna:)
as28 06.02.2015 21:45
fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak