Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Zupa z kapustą włoską

5.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka
2 szt
seler naciowy
2 łodygi
ziemniaki
3 szt
pietruszka
1 szt
seler korzeniowy
1/2 szt
kapusta włoska
1/2 szt
bulion mięsny
2 l
koperek
1 pęczek
Sklep Prymat
masło klarowane
2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
3 szt
Sklep Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kapustą włoską

Ziemniaki, marchewkę, seler i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę.
Seler naciowy pokroić w plasterki.
W garnku roztopić masło klarowane i zeszklić pokrojone warzywa.
Zalać gorącym bulionem, dodać poszatkowaną kapustę, ziele angielskie i liść laurowy.
Doprawić solą i pieprzem.
Gotować do miękkości warzyw.
Na końcu dodać posiekany koperek i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kluska_87 07.02.2015 11:51
lubię takie zupy
2milutka 06.02.2015 22:06
apetyczna:)
as28 06.02.2015 21:45
fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak