ZUPA Z KALAREPY

ZUPA Z KALAREPY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepa

    1/2 kg.
  • ziemniaki

    30 dag.
  • tłuszcz

    3 dag.
  • mąka

    3 dag.
  • koperek

    - -
  • sól

    - do smaku
  • cukier

    - do smaku
  • pieprz ziołowy

    - do smaku
  • wywar z kurczaka

    2 (i warzyw)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalarepę umyć, obrać zetrzeć na tarce. Ziemniaki obrać, umyć i także zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Warzywa zalać wywarem i zagotować.

Tłuszcz rozpuścić na patelni, rozprowadzić w nim mąkę, zasmażyć, dodać do zupy i zagotować. Następnie do zupy wrzucić posiekany koperek i doprawić zupę solą, pieprzem oraz cukrem. SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat