Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kalarepy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepki 2 szt
bulion 0,5 l
sok z cytryny 0,5 szt
ziemniak 1 szt
masło 1 łyżka
cebula 1 szt
rzeżucha 4 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kalarepy

W kostkę pokroić cebulę, jedną kalarepkę i ziemniaka. Usmażyć na maśle, zalać bulionem, gotować 15 minut. Przyprawić solą, sokiem i pieprzem, zmiksować. Pokroić w słupki drugą kalarepkę, ugotować ją w osolonej wodzie. Rzeżuchę zmiksować w 200 ml zupy, dodać do pozostałej zupy razem z gotowaną kalarepką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agano 13.07.2011 08:03
musze spróbowac
aginaa 15.02.2011 11:55
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak