Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kaszanka
8 plastrów -
olej rzepakowy
3 łyżki -
cebula
2 szt. (słodka) -
jabłka
2 szt. -
sok z cytryny
1/2 szt. -
Cynamon mielony Prymat
1/2 łyżeczki -
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
(do smaku) -
ogórki konserwowe
12 szt. -
szczypiorek
(do dekoracji) -
puree
(ziemniaczane) -
ziemniaki ugotowane
400 g -
masło
100 g -
śmietana kremówka
100 ml -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
(do smaku) -
Pieprz biały mielony Prymat
(do smaku) -
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
(do smaku)
Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia, odc. 2. Smażona kaszanka na purée ziemniaczanym
Kroki postępowania





Do przepisu proponujemy użyć kaszanki z podrobami oraz jabłek - szara reneta.![]()
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się