zupa z kaczki

zupa z kaczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    150 g
  • włoszczyzna

    50 g
  • marchew

    50 g
  • mleko

    100 g
  • sól

  • Goździki całe Prymat

    1 sztuka
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • Kwas cytrynowy Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania zupa z kaczki

Oczyszczaną kaczkę pokroić na części, zalać zimną wodą, posolić i gotować. Dodać warzywa oraz przyprawy. Po ugotowaniu oddzielić mięso od kości; mięso pokroić i wrzucić do wrzątku. Zupę zabielić mlekiem i doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat