zupa z kaczki

zupa z kaczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    150 g
  • włoszczyzna

    50 g
  • marchew

    50 g
  • mleko

    100 g
  • sól

  • goździk

    1 sztuka
  • liść laurowy

  • kwasek cytrynowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczaną kaczkę pokroić na części, zalać zimną wodą, posolić i gotować. Dodać warzywa oraz przyprawy. Po ugotowaniu oddzielić mięso od kości; mięso pokroić i wrzucić do wrzątku. Zupę zabielić mlekiem i doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat