Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z fasolki szparagowej

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szaragowa 500 g
ziemniak 3
por 1/2
marchew 1
włoszczyzna suszona 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasolki szparagowej

Kroki postępowania

1
Końcówki fasolki odciąć i przekroić w mniejsze kawałki. Ziemniaki obrać i pokroić w kotkę. Marchew obrać i pokroić w talarki.
Krok 1 - Zupa z fasolki szparagowej foto
2
Do garnka wlać ok. 1,5 l wody, dodać kostkę bulionową, ziele angielskie, liść laurowy oraz warzywa. Doprawić pieprzem. Gotować ok. 30 min.
Krok 2 - Zupa z fasolki szparagowej foto
3
Na koniec lub na talerzu można zabielić zupę jogurtem.
Krok 3 - Zupa z fasolki szparagowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nogawkuchni 02.12.2013 06:11
Świetna i sycąca zupa,z pewnością smakowita,genialna jako solidny posiłek na chłodny czas.
treonina 01.12.2013 23:16
smaczna i zdrowa!
Katarzyna54 01.12.2013 22:41
na pewno smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak