Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z fasolki masłowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna (bez kapusty) 1 pęczek
wywar mięsny
fasolka masłowa obrana 1 szklanka
natka pietruszki
koperek
boczek wędzony 200 gram
ziemniaki 3 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
majeranek
ząbki czosnku 2
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

Fasola masłowa nie wymaga wcześniejszego namoczenia , gotuje się szybko ,po 10 minutach jest miękka.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasolki masłowej

Wywar mięsny gotuję na dwóch udkach , do wywaru dodaję włoszczyznę wcześniej wypłukaną i pokrojoną , gotuję do miękkości warzyw.

Gdy warzywa są miękkie ,wyjmuję z garnka , marchewkę kroję w plastry, dodaję do wywaru fasolkę i gotuję .Ziemniaki kroję w kostkę ,dodaję do zupy.

Boczek kroję w kostkę i podsmażam , dodaję paprykę, oraz rozgniecione ząbki czosnku.

Podsmażony boczek dodaję do zupy, doprawiam solą ,pieprzem i majerankiem, posypuję siekanym koperkiem i natką pietruszki.

SMACZNEGO !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak