Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z fasolką szparagową

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 1,5 l
żółta fasolka szparagowa 400 g
ziemniaki 4 szt.
marchew 2 szt.
korzeń pietruszki 1 szt.
seler 1/2 szt. (mały)
por 1 szt. (biała część)
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta (duża)
czubrica zielona 1 łyżeczka
koperek 1/2 pęczka
śmietana 18 proc 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasolką szparagową

Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę kroimy w kostkę tej samej wielkości, fasolkę w mniejsze kawałki (odcinając z nich jednocześnie brzydkie końcówki). Pora kroimy wzdłuż, dokładnie myjemy i kroimy w półplasterki. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, fasolkę i pora, smażymy do lekkiego zrumienienia. Do garnka z gotującym bulionem wrzucamy warzywa, dodajemy przyprawy, gotujemy do miękkości warzyw, potrwa to jakieś 5 minut, zabielamy śmietaną. Przed podaniem zupę posypujemy koperkiem.
Przepis z bloga: rng kitchen.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 18.07.2017 11:48
Fajna zupka :)
Jagódka17
Jagódka17 17.07.2017 17:15
Świetna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak