Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z fasoli szparagowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa 2 łyżki
wywar z warzyw 1 litra
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
fasola szparagowa 225 gram
szczypior 1 pęczek
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
fasola 350 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z fasoli szparagowej

Wywar warzywny podgrzewałam na niewielkim ogniu. W między czasie do rondla wlałam oliwę, którą zaczęłam podgrzewać.Cebulę obrałam, posiekałam i dodałam do oliwy.Czosnek obrałam,posiekałam i dodałam do cebuli.Wymieszałam. Fasolkę szparagową umyłam.Obcięłam końcówki, pokroiłam na 2,5 cm kawałki. Wrzuciłam razem z fasolą jaś do rondla. Zwiększyłam ogień i podsmażałam kilka minut. Dolałam wywar warzywny, gotowałam 5 minut, zmniejszyłam ognień i gotowałam jeszcze 10 minut. Zupę przelewałam do miseczek, dekorując po wierzchu posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 08.08.2012 19:21
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak