Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z dyni i papryki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miąższ z dyni 600 gram
bulion warzywny 2 litry
cebula 2 sztuki
papryka czerwona 2 sztuki
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
cukier 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
śmietana 18 proc 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z dyni i papryki

Kroki postępowania

1
Dynię kroję w kostkę, po czym rozdrabniam za pomocą blendera. Następnie dodaję do bulionu i delikatnie mieszam.
Krok 1 - Zupa z dyni i papryki foto
2
Do bulionu dodaję pokrojoną, a następnie podsmażoną i rozdrobnioną za pomocą blendera paprykę czerwoną i cebulę i całość gotuję.
Krok 2 - Zupa z dyni i papryki foto
3
Do zupy dodaję pieprz, sól, cukier, słodką paprykę i gotuję przez około 20 minut. Pod koniec gotowania dodaję rozrobioną w niewielkiej ilości zupy śmietanę.


Krok 3 - Zupa z dyni i papryki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 25.09.2015 16:02
fajna zupka
Motorek 24.11.2014 10:43
pyszna zupka
Ela15 06.10.2014 11:40
przepis na teraz jak znalazł
norweska20 06.10.2014 10:33
smaczne połączenie
noninka77 16.09.2014 20:22
Smaczna zupka :)
kuklik 16.09.2014 18:26
ciekawa zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak