Zupa z dyni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miąższ z dyni

    50 dkg
  • oliwa

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyzka
  • jogurt

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • cukier

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miąższ dyni pokroić drobno , zalać gorącym bulionem, dodać oliwę, dusić pod przykryciem ,ąż dynia się rozgotyje.. Ostudzoną zmiksować.Następnie mąkę przesmazyć na maśle i zagęścić zupę.Doprawić solą i pieprzem.Rozlać do miseczek , do każdej chlapnąć łyżkę jogurtu i posypaćnatką pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cooleczka 26.03.2013 08:13
nie lubię dyni, ale na taką zupę bym się skusiła :)
jordi 14.02.2013 01:44
muszę koniecznie wypróbować
alaaa 11.10.2012 21:31
sezon dyniowy otwarty ,zrobię taką zupkę
IZABELA29 18.09.2012 08:46
u mnie dyni w tym roku dostatek i mała i duża...wiec i zupa będzie
Norgiusz 13.09.2012 05:40
super
Rybciia 24.08.2012 11:32
smaczna :-)
ankaryba 22.08.2011 17:38
ciekawy przepis
eli_555 04.08.2011 23:30
lubię zupki dyniowe
barbara11561 20.05.2011 04:59
Jest tyle smacznych przepisów na dynię,a my jej nie doceniamy:)
kuklik 30.04.2011 15:12
musze spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat