Zupa z dyni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    1,5 kg
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt.
  • ziele angielskie

    3 ziarna
  • ziemniaki

    4 szt.
  • marchew

    3 szt.
  • pietruszka

    1/2 szt.
  • papryka czerwona

    1/2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa z dyni foto
Dynię obieram i kroję w kostkę, po czym gotuję w niewielkiej ilości wody z dodatkiem liścia laurowego i kilku ziarenek pieprzu. Dodaję obrane i pokrojone w plasterki marchewki, pokrojone w kostkę ziemniaki, selera, pietruszkę, kawałek papryki.
Krok 2 - Zupa z dyni foto
Całość gotuję do miękkości warzyw. Liść laurowy wyjmuję, wlewam rosół lub bulion w ilości 1 litra. Miksuję blenderem. Zupę doprawiam do smaku solą, pieprzem, słodką papryką i curry.
Krok 3 - Zupa z dyni foto
Podaję na gorąco posypaną posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Silver Teaspoon 01.11.2012 20:37
super
Piotr-21 01.11.2012 16:17
smaczna
wojtek5 01.11.2012 16:00
zupa na czasie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat