Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z czerwonej soczewicy z majerankiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona 200 g
ziemniaki 3 szt.
marchewka 2 szt.
cebula 1 szt.
czosnek 2 ząbki
bulion 1,5 l
majeranek 2 łyżeczki
ziele angielskie 2 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czerwonej soczewicy z majerankiem

Bulion wlać do garnka, dodać przepłukaną soczewicę, pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę, ziele angielski, liść laurowy i zagotować. Cebulę pokroić w kostkę i wraz z zgniecionym czosnkiem podsmażyć na oleju, dodać do zupy. Całość gotować aż warzywa zmiękną. Pod koniec gotowania zupę przyprawić majerankiem, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 02.01.2016 21:05
pyszne danie do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak