Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z czerwonej soczewicy na gęsto

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Helloł! Jesteście?!? Kochacie grochówkę, taką na styl „wojskowy”? A tak na szybko chcecie przepis, który dorównuje tej grochówie? Wbijajcie i korzystajcie. Smacznie i domowo, przede wszystkim szybko. Walory smakowe, niezapomniane.

Składniki:

Składnki:

kiełbasa 3 sztuki
boczek wędzony 250 gramów
marchewki 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
ziemniaki 500 gramów
soczewica czerwona 250 gramów
ząbki czosnku 2 sztuki
wrzątek 1,5 litra
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka

Porada

W przepisie użyliśmy 3 pętka kiełbasy ze świniobicia i boczku wędzonego sudtuiroler speck.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czerwonej soczewicy na gęsto

Marchewki i pietruszkę ścieramy na tarce do jarzyn.

Boczek i kiełbasę kroimy w kostkę. Podobnie ziemniaki, choć w nieco większą.

Czosnek siekamy.
Warzywa podsmażamy na maśle, dorzucamy soczewicę.

Całość zalewamy wrzątkiem, dodajemy majeranek. Gotujemy do miękkości soczewicy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak