Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z czerwonej porzeczki

5.0
(17)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Zupa na słodko jest równie pyszne co taka na słono. Daje orzeźwienie w gorący dzień.

Składniki:

Składniki:

margaryna 1.5 dag
mąka tortowa 1.5 dag
woda 2 szklanki
czerwona porzeczka 30 dag
cukier 1.5 łyżki
śmietana kremówka 165 mililitrów
śmietana 18-procentowa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czerwonej porzeczki

1. W garnku rozpuszczamy margarynę. Wsypujemy mąkę i mieszamy. Przygotowujemy jasną zasmażkę. Dalej mieszając wlewamy po szklance wody. Gotujemy około 15 minut.
2. Porzeczki blendujemy. Dodajemy do zupy razem z cukrem. Gotujemy przez 5 minut.
3. Zupę zdejmujemy z ognia. Czekamy chwilkę, aby nie była zbyt gorąca i mieszamy ze śmietaną kremówką.
4. Przestudzoną wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
5. Zimną zupę przelewamy do miseczek. Dekorujemy keksem śmietany 18% i gałązkami czerwonej porzeczki. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak