Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z cukinii na żeberkach

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 30 dag
cukinia 4 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
śmietana 12% 50 ml
por (biała część) 1 szt
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z cukinii na żeberkach

Kroki postępowania

1
Cukinię, pietruszkę, marchewki i pora po oczyszczeniu pokroić w kostkę.
Krok 1 - Zupa z cukinii na żeberkach foto
2
Do rondla włożyć kawałki żeberek i gotować przez ok. 20 minut. Pozbyć się szumowin.
Do wywaru dodać warzywa i czubatą łyżkę jarzynki. Gotować około 40 minut, aż warzywa staną się miękkie, a mięso będzie swobodnie odstawać od kości.
Dodać śmietanę. Aby uniknąć ścięcia, należy do śmietany dolewać po łyżce wywaru dla wyrównania temperatury.
Krok 2 - Zupa z cukinii na żeberkach foto
3
Uwielbiam ten delikatny smak.
Krok 3 - Zupa z cukinii na żeberkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 14.07.2016 20:46
ciekawa zupa
karolina1869 04.04.2014 19:04
uwielbiam cukinię a zupy jeszcze nie robiłam
Margaretkaw 23.10.2013 09:04
Wspaniały przepis na lekką i smaczną zupę :)
Zdzisław 19.07.2013 07:58
dla mnie smaczne jedzenie
Pyszota 18.07.2013 21:38
fajna zupa
marta1221 18.07.2013 20:57
ciekawa jestem smaku bo tez nie robiłam i nie smakowałam takiej
paulina2157 18.07.2013 20:50
takiej zupki jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak