Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z burakami i fasolką szparagową

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 sztuka
buraki 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
ziemniaki 3 sztuki
fasolka szparagowa 1 garść
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
kostki rosołowe (warzywne albo drobiowe) 1 sztuka
ocet

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z burakami i fasolką szparagową

Marchew, seler, pietruszkę i buraki pokroić w kostkę, zalać wodą. Dodać kostkę warzywną, ziele angielskie i liście laurowe.

Dodać pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę szparagową i gotować pod przykryciem do miękkości.

Pod koniec gotowania dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Kiedy będą miękkie zupę doprawić do smaku octem, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motylekgoha 27.04.2017 10:03
ta zupka to coś co lubię :)
Laila2786 21.02.2017 11:47
pyszna zupa
Wacław 01.01.2017 15:04
lubię takie zupy :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak