Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Zupa z burakami i fasolką szparagową

4.5
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew
1 sztuka
buraki
3 sztuki
pietruszka
1 sztuka
seler
1/4 sztuki
ziemniaki
3 sztuki
fasolka szparagowa
1 garść
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
ziele angielskie
3 sztuki
Sklep Prymat
kostki rosołowe (warzywne albo drobiowe)
1 sztuka
ocet

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z burakami i fasolką szparagową

Marchew, seler, pietruszkę i buraki pokroić w kostkę, zalać wodą. Dodać kostkę warzywną, ziele angielskie i liście laurowe.

Dodać pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę szparagową i gotować pod przykryciem do miękkości.

Pod koniec gotowania dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Kiedy będą miękkie zupę doprawić do smaku octem, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motylekgoha 27.04.2017 10:03
ta zupka to coś co lubię :)
Laila2786 21.02.2017 11:47
pyszna zupa
Wacław 01.01.2017 15:04
lubię takie zupy :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak