Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z buraczkami, pekinką i cieciorką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraczki ćwikłowe 2 sztuki
por ok. 10 cm kawałek
seler korzeniowy mały kawałek
marchewki 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
olej do smażenia
bulion drobiowy 5 szklanek
ziemniaki 3 sztuki
kapusta pekińska 10 dkg
cieciorka konserwowa 1 puszka
przyprawa uniwersalna wg uznania
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z buraczkami, pekinką i cieciorką

Kroki postępowania

1
Buraczki ugotować w wodzie do miękkości, odcedzić, ostudzić, obrać i pokroić w dużą kostkę.
Krok 1 - Zupa z buraczkami, pekinką i cieciorką foto
2
Marchewki, seler i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por oczyścić, drobno pokroić. Przygotowane warzywa podsmażyć w garnku na rozgrzanym oleju.
Krok 2 - Zupa z buraczkami, pekinką i cieciorką foto
3
Do warzyw wlać bulion, zagotować.
Krok 3 - Zupa z buraczkami, pekinką i cieciorką foto
4
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę. Kapustę poszatkować (użyłam zgrubiałej części).
Krok 4 - Zupa z buraczkami, pekinką i cieciorką foto
5
Ziemniaki i kapustę dodać do wywaru. Gotować do miękkości wszystkich warzyw.
Krok 5 - Zupa z buraczkami, pekinką i cieciorką foto
6
Do zupy dodać buraczki i odsączoną cieciorkę, ponownie doprowadzić zupę do wrzenia.
Krok 6 - Zupa z buraczkami, pekinką i cieciorką foto
7
Zupę doprawić do smaku pieprzem i przyprawą uniwersalną.
Krok 7 - Zupa z buraczkami, pekinką i cieciorką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sezamek 16.08.2016 19:21
lubię takie zupy
Aleksandra/Olcia 16.08.2016 18:18
smakowita zupka
Bernadeta1 16.08.2016 18:08
smaczna zupka
Stenka 16.08.2016 17:53
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak