Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z buraczkami czerwonymi

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kość wieprzowa 1 sztuka
burak ćwikłowy 2 sztuka
marchew 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
smietana 18%
ziarenka smaku
pieprz
sól
Kwas cytrynowy Prymat
ziemniaki 3 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z buraczkami czerwonymi

Mrożonka barszcz ukraiński 450 gram

Kość obgotowujemy ok 1,5 godziny z dodatkiem liścia laurowego, ziela angielskiego, marchewki, cebuli, oraz jednym obranym i rozkrojonym na pól burakiem ćwikłowym. Drugiego buraka obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki (podałam 2 buraki ale jeżeli są bardzo małe dajemy ich po prostu więcej). Po obgotowaniu, wywar przelewamy przez sitko aby pozbyć się szumowin. Zieniaki obieramy, i kroimy w drobną kostkę, dodajemy do wywaru, dolewamy wody tak aby było jej ok 3,5 litra, gotujemy, do wrzącej wody dodajemy startego buraka, oraz mrożonkę (moja zawierała kapustę białą, pietruszkę, oraz fasolę szparagową), gotujemy do momentu aż warzywa będa miękkie, przyprawiamy do smaku według uznania, pod koniec gotowania dodajemy śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 11.02.2014 20:23
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak