Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z brukselki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 250 G
marchew 1 Szt
pietruszka 1 Szt
seler
ziemniak 1 Szt
mięso wieprzowe 150 G
śmietana 30%
koperek
sól i pieprz
masło 1 Łyżka

Porada

Ilość śmietany i koperku zależy od nas jak kto lubi. Selera dodałam tylko kawałek a ziemniak 1 średni.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z brukselki

Mięso mielone doprawić solą i pieprzem zagnieść i formować kuleczki wielkości orzechów włoskich.
Warzywa obieramy myjemy i kroimy jak kto lubi.
W garnku rozpuścić masło dodać warzywa (marchew pietruszkę seler )i chwilę smażymy brukselkę dodajemy na końcu.
Następnie wszystko zalać wodą dodać mięso doprawić i gotować do miękkości.
Gdy warzywa są już miękkie dodajemy koperek oraz śmietanę jeśli trzeba doprawić. SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 20.10.2017 12:26
Bardzo lubię brukselkę. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak