zupa z brukselki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brukselka

    50 dag
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • masło

    2 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • śmietana

    100 ml
  • cebula

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • gałka muszkatałowa

    do smaku
  • natka pietruszki

  • żółty ser starty

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Posiekaną cebulę podsmażamy na maśle. Dodajemy rozdrobnioną włoszczyznę, krótko smażymy mieszając. Zalewamy 1,5 litra wrzątku, wkładamy brukselkę, gotujemy 30 minut. Łączymy ze śmietaną wymieszaną z mąką, doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zagotowujemy, posypujemy serem i natką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cooleczka 20.01.2014 19:15
zapowiada się fajnie
mirosława4 17.01.2014 17:31
smaczna zupka
Bernadeta1 02.01.2014 18:11
super zupka
Beata23 03.10.2013 09:41
smakowałaby mężowi
Pani Domu 26.08.2013 10:58
pyszna i zdrowa zupa
adelajda 30.07.2013 13:46
dla mnie super
Ada-Gaba 29.07.2013 08:03
pyszna zupka
Dorota59 13.07.2013 11:40
lubię takie zupki
Ewelina38 08.06.2013 23:20
lubię zupkę z brukselką ale zawsze dodaję jeszcze fasolkę szparagową
Łukasz15 29.05.2013 09:14
Smaczna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat