Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z brukselką i kaszą jaglaną

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa z kurczaka 1/2 kg
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
por mały 1 szt
kasza jaglana 5-6 łyżek
śmietanka 3-4 łyżki
przyprawa kucharek 2 łyżeczki
lubczyk 1 gałązka
sól do smaku
pieprz do smaku
brukselka 15-20 dag
natka pietruszki 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z brukselką i kaszą jaglaną

Porcję rosołową umyć, włożyć do garnka, wlać 1,5-2 l wody, dodać przyprawę kucharek, i gotować około 1 godziny. Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w kostkę. Wywar przecedzić, wlać do garnka, dodać pokrojone warzywa i gotować. Po 10 minutach do warzyw dodać pokrojony por, kapustę pekińską, liść lubczyku i wsypać opłukaną kaszę jaglaną. Gotować do miękkości ( około 20minut) Następnie zupę zdjąć z ognia, dodać śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 23.10.2013 22:23
Smakowita zupka.
ONY_za_kare 04.10.2013 11:09
podoba mi się ta zupka
Alex_M 03.03.2013 08:56
fajny pomysl na brukselke :)
Kasnaj 22.01.2013 13:17
Nie lubię brukselki ale ładnie wygląda :)
kasiaw 21.01.2013 23:19
uwielbiam taką zupkę
Magda24 21.01.2013 23:03
musiała być smaczna
Sisterskitchen 21.01.2013 22:52
świetna zupka, zjadłabym :)
Monika58 21.01.2013 22:45
lubię smak brukselki - smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak