Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z brukselką i czewoną soczewicą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udko z kurczaka 1 sztuka
ziemniaki 3 sztuki
brukselka 200 gram
marchew 1 sztuka
seler 1\3 sztuki
soczewica czerwona 0,5 szklanki
pieczarki 100 gram
Zioła prowansalskie suszone Prymat 0,5 łyzeczki
pieczarki 1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1\3 łyzeczki
śmietana 18 proc 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z brukselką i czewoną soczewicą

Kroki postępowania

1
Robimy wywar na udku z kurczaka, gotujemy go 40 minut.
Krok 1 - Zupa z brukselką i czewoną soczewicą foto
2
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do wywaru.
Krok 2 - Zupa z brukselką i czewoną soczewicą foto
3
Następnie do wywaru dodajemy brukselkę i razem z ziemniakami gotujemy 15 minut.
Krok 3 - Zupa z brukselką i czewoną soczewicą foto
4
Po tym czasie do zupy dodajemy odmierzoną porcje soczewicy czerwonej oraz potartą marchew i seler.
Krok 4 - Zupa z brukselką i czewoną soczewicą foto
5
Dodajemy także pokrojone w plastry pieczarki oraz przyprawy: pieprz, zioła prowansalskie , paprykę , sól do smaku. Zupę gotujemy jeszcze przez 10 minut. Na samym końcu wlewamy śmietanę i zagotowujemy zupę . Smacznego :)
Krok 5 - Zupa z brukselką i czewoną soczewicą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 21.01.2015 11:34
Pyszna zupa warto ją sprobowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak