Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z brokułem i fasolką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gulaszowe z indyka 200 gram
brokuł 0,5 sztuki
fasolka 200 gram
marchew 1 sztuka
ziemniaki 4 sztuki
śmietana 18 proc 0,5 szklanki
mąka 2 łyżki
pieprz 1 szczypta
czosnek 2 ząbki
sól 1 szczypta
pietruszka 1 sztuka
por 1 \ 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z brokułem i fasolką

Kroki postępowania

1
Robimy wywar mięsny na mięsie z indyka. Do wywaru dodajemy ziemniaki.
Krok 1 - Zupa z brokułem i fasolką foto
2
Przygotowujemy porcję brokuła i fasolki- ja użyłam warzyw mrożonych.
Krok 2 - Zupa z brokułem i fasolką foto
3
Brokuł i fasolkę dodajemy do wywaru. Dodajemy również resztę warzyw: por, marchew, pietruszkę. Warzywa gotujemy 20 minut.
Krok 3 - Zupa z brokułem i fasolką foto
4
Na samym końcu dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką oraz niewielką ilością wody. Zagotowujemy zupę.
Krok 4 - Zupa z brokułem i fasolką foto
5
Smacznego!!!
Krok 5 - Zupa z brokułem i fasolką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 11.03.2014 08:57
Pyszna zupka ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak