Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z borowików

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

borowiki suszone 15 dag
sól
pieprz
masło 2 lyżki
mąka 1 łyżka
śmietana 2-3 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z borowików

Grzyby płuczemy, zalewamy wodą i zostawiamy na noc. Rano gotujemy około 1 godziny w wodzie, w której się moczyły, dodajemy odrobinę soli. Następnie wywar przecedzamy (grzyby wykorzystujemy do farszu do pierogów lub krokiecików).
Wywar doprawiamy solą, pieprzem i kucharkiem. Dodajemy masło. Mąkę rozrabiamy ze śmietaną i zabielamy zupę. Podajemy np z ryżem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 09.01.2015 21:17
Dobra zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak