Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z białą kiełbasą i mrożonymi warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pałki z kurczaka 4 sztuki
kiełbasa biała 2 ugotowane
śmietana 18 proc 330 g
cebula biała 2 sztuki
marchew 2 sztuki
natka pietruszki 1 pęczek
pietruszka 2 sztuki
ząbki czosnku 2 sztuki
seler 1/2 sztuki
por 1/2 sztuki (może być zielona część)
warzywa mrożone 450 g
Ziele angielskie całe Prymat 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
woda 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z białą kiełbasą i mrożonymi warzywami

1. Pałki myjemy, zalewamy wodą. Zagotowujemy. Gdy się wyszumują zdejmujemy pianę. Dodajemy obraną marchew, pietruszkę, nać pietruszki, seler, por, ząbki czosnku, liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotujemy 40 minut.

2. W tym czasie w osobnym garnku pokrojoną w kostkę kiełbasę oraz cebulę podsmażamy na oleju na rumiano.

3. Do garnka z kiełbasą dodajemy przecedzony wywar z kurczaka i warzyw. Pałki z kurczaka obieramy, mięso kroimy i wrzucamy do zupy. Dodajemy mrożone warzywa. Gotujemy 20 minut.

4. Zupę doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Śmietanę, na osobnej misce rozrabiamy z dwiema łyżkami wazowymi zupy i stopniowo, ciągle mieszając wlewamy do garnka. Zagotowujemy i podajemy z makaronem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 09.03.2017 09:35
Fajna zupka.
w mojej kuchni 09.03.2017 07:51
same pyszności do zjedzenia
gusia1000 09.03.2017 00:54
Dobra zupa.
RenataZ-et 08.03.2017 21:38
super zupka
Wafelek2601 08.03.2017 20:13
Bardzo smaczna
Babeczka35 08.03.2017 18:57
Pyszna zupka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak