Sałatka warstwowa z sosem jogurtowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Sałatka

  • pomidor

    1 sztuka
  • ogórek sałatkowy

    1 sztuka
  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • jajko ugotowane na twardo

    4 sztuki
  • groszek konserwowy

    1/2 puszki

Sos

  • jogurt naturalny

    150 mililitrów
  • majonez

    3 łyżki
  • ząbki czosnku

    2 ząbki
  • Musztarda sarepska Prymat

    1 łyżeczka
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • szczypiorek

    1/2 pęczka
  • koperek

    1/2 pęczka
  • bazylia

    1/4 pęczka
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa umyć i osuszyć. Rzodkiewki, ogórka, pomidora, oraz ugotowane jajka pokroić na plastry. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Kukurydzą oraz groszek odsączyć z zalewy. Majonez wymieszać z jogurtem, przeciśniętym czosnkiem, posiekanymi ziołami i musztardą. Doprawić solą i pieprzem. W misce układać warstwami warzywa: groszek i kukurydzą, ogórka, rzodkiewkę, pomidora, paprykę, jajka, całość polać sosem. Wierzch sałatki polać sosem i udekorować warzywami, jajkiem i szczypiorkiem. Podawać od razu po przygotowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 05.07.2017 17:05
Dziękuję :)
SzczyptaChili 04.07.2017 16:07
Pięknie podana :)
Ola1984 04.07.2017 14:49
Zgadza się :) Była pyszna ;)
Ewa Wojtaszko 04.07.2017 14:34
bardzo dobra:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat