zupa z baraniny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

60 dkg baraniny
50 dkg ziemniaków
50 dkg fasoli w strączkach
1 cebula
Sól
Papryka czerwona
Liść laurowy (kilka)
1 łyżka oleju
0,2 litra śmietany

Na gorący olej położyć startą cebulę- dusić. Wsypać 1 łyżkę papryki. Położyć pokrojone w kostkę mięso, gotować na wolnym ogniu. W rosole gotujemy osobno fasolę i ziemniaki pokrojone w kostkę. Po ugotowaniu zalać tym baraninę. Dodać kilka listków laurowych. Gotować do miękkości pod koniec dodać śmietanę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat