Zupa wiśniowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie

    50 dag
  • masło

    3 dag
  • mąka

    1 łyżka
  • woda

    1 litr
  • cukier

    4 łyżeczki
  • wiśniówka

    50 ml
  • kwaśna śmietana

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku stopić masło i dodać mąkę delikatnie ją rumieniąc. Następnie dodać śmietanę i wodę. Gotować ok. 5 minut cały czas mieszając. Następnie dodać wypestkowane wiśnie i cukier. Gotować ok. 20 minut. ugotowaną zupkę zaprawić wiśniówką i rozlać do talerzy. Zupkę można podawać z wcześniej ugotowanym makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 15.10.2012 21:40
dawno nie jadłem zupy owocowej
Agnik 11.10.2011 19:03
owocowa ;)
Ela20 17.10.2010 14:08
pyszna zupa!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat