Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wiśniowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kompot wiśniowy 1,5 l
mleko 1 szklanka
śmietana 30% 150 ml
mąka pszenna 1 łyżeczka
masło 50 g
sól do smaku
cukier do smaku
Goździki całe Prymat 5 szt
Cynamon cały Prymat 1 laska
kardamon 1 łyżeczka
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
makaron muszelki 200 g
mięta 10 listków

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wiśniowa

Kompot przelać do garnka. Ja korzystałam z domowego kompotu więc był bardzo esencjonalny rozcieńczyłam go 1 l wody.
Dodać wszystkie przyprawy oraz masło i gotować na małym ogniu ok 5- 7 minut.
Osobno ugotować makaron, zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Śmietanę rozmieszać z mlekiem i mąką. Odrobinkę posolić i wlać do wiśniowego wywaru. Dodać ugotowany al dente makaron. Wszystko razem gotować jeszcze ok 3-5 minut. Podawać z listkami mięty. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 23.04.2016 22:19
lubię takie zupy
Ada-Gaba 23.04.2016 19:21
ciekawa zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak