Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wiśniowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wino białe wytrawne 3/8 L
miód wielokwiatowy 2 łyżki
wiśnie bez pestek 250 g
sok z jednej cytryny
śmietanka 375 g
wiśniówka 1 łyżka
cynamon Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wiśniowa

Wino wymieszać z miodem i mieszając, zagotować. Dodać wiśnie i gotować 5 minut.
Wiśnie zmiksować lub przetrzeć przez sito. Do zupy dodać sok cytrynowy i schłodzić.
2/3 śmietanki dodać z wiśniówką do schłodzonej zupy. Ewentualnie dodać miodu do smaku. Zupę przykryć i wstawić na 1 godzinę do lodówki.
Zimną zupę rozlać do talerzy i na środku zrobić z reszty śmietanki kleks. Posypać cynamonem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak