ZUPA WIŚNIOWA

ZUPA WIŚNIOWA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie bez pestek

    1/2 kg
  • cukier

    3 łyzki
  • goździki

    3 szt
  • makaron kokardki

    1/2 op
  • śmietana 30%

    1/2 szkl
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiśnie zalac wodą i gotowac z cukrem i gożdzikami około 15 minut. Osobno ugotowac makaron wg przepisu na opakowaniu. Śmietane połaczyc z chochelką zupy i dodac do zupy. Doprowadzic do wrzenia, odstawic do przestudzenia. podawac z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat