Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wiśniowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 litry
wiśnie 500 gram
cukier 6 łyżek
cukier waniliowy 1 opakowanie
śmietanka 12-procentowa 100 ml
mąka 2 łyżki
makaron 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wiśniowa

Wiśnie drylujemy i wkładamy do garnka, wlewamy ok. 2 litrów wody i gotujemy, aż wiśnie będą miękkie. Po czym wsypujemy oraz cukier waniliowy i gotujemy ok. 10 minut. Śmietankę mieszamy z mąką i wlewamy do zupy. Zagotowujemy i studzimy. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, przelewamy zimną wodą i odcedzamy. Porcję makaronu wykładamy na talerz i wlewamy zupę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 13.07.2014 08:04
dla mnie smaczne danie podano
Bernadeta1 12.07.2014 18:50
smaczna na upalne dni
Janina 12.07.2014 16:10
Smaki lata;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak