Zupa wiosenna ziemniaczana

Zupa wiosenna ziemniaczana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pietruszka

    2 szt
  • marchewka

    2 szt
  • ziemniaki

    0,5 kg
  • szczypior

    3 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • śmietana

    3 łyżki
  • mleko

    250 ml
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pietruszkę i marchewkę umyć, obrać, pokroić w kostkę. Zalać 3 szklankami wrzącej wody, dodać sól i gotować wkładając po kilku minutach ziemniaki pokrojone w słupki. Gdy są miękki, dodać mleko, masło, śmietanę i posiekany szczypiorek. Przyprawić do smaku solą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 28.02.2012 10:54
smaczna
Iwona51 29.10.2011 10:38
super
mehia 13.05.2011 16:01
apetyczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat