Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wiosenna z trawą cytrynową

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udo z kurczaka 1
kalafior
fasolka szaragowa
marchew
pietruszka
seler
ziemniak
Liść laurowy suszony Prymat
trawa cytrynowa
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wiosenna z trawą cytrynową

Ugotować wywar mięsny przez ok.40 minut, wyjąć mięso i dodać pokrojone w kostkę warzywa (kalafior w różyczki). Dodać 3 liście laurowe, 4 ziela angielskie, zmiażdżoną wcześniej trawę cytrynową. Zagotować do miękkości, dodać rozdrobnione mięso. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Podawać z pokrojonym świeżym koperkiem i smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 14.12.2013 16:16
nie używałam jeszcze nigdy trawy cytrynowej
Megg 27.03.2013 16:19
oj takiej zupki tez jeszcze nie jadłam, musi być bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak