Zupa wiosenna

Zupa wiosenna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • szczaw

    10 dag
  • sałata

    1 główka
  • masło

    5 dag
  • śmietana

    4 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • woda

    5 szklanek
  • przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- w płynie

    do smaku
  • bulion

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę drobno pokrajać. Zalać wodą gotować około 20 min. Sałatkę i szczaw pokrajać w cienkie makaroniki, włożyć do zupy , dodać bulionetkę. Mąke wymieszać ze smietaną połaczyć ze zupą, przyprawić do smaku. Podawać z grzankami lub z jajkiem ugotowanym na twardo.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika193 30.10.2010 11:48
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat