Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wiosenna

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 6 sztuk
marchew młoda 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
kapusta biała 25 dkg
kalarepka młoda 1 sztuka
ziemniaki młode 5 sztuk
Ziele angielskie całe Prymat 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
koper świeży 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz
śmietana gęsta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wiosenna

Skrzydełka zalać, zimną wodą, zagotować. Jeśli powstały szumowiny, zdjąć za pomocą sitka.
Dodać trochę soli, gotować 20 minut na małym płomieniu.
Warzywa umyć, obrać, pokroić , kapustę poszatkować. Koperek posiekać drobno.
Dorzucić do garnka pokrojone warzywa, liść laurowy, ziele angielskie, gotować do miękkości warzyw.
Doprawić solą, pieprzem, dodać koperek, wymieszać.
Zupę można zabielić, śmietaną rozmieszaną z odrobiną mąki. Ja podaję zupę w talerzu z łyżką śmietany.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 12.04.2016 20:38
świetna zupka
Bernadeta1 12.04.2016 20:28
zapachniało pyszną zupką z koperkiem
Urszula Świeca 12.04.2016 19:54
Fajna zupka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak