Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Zupa wielowarzywna z odrobina tymianku

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa
1 garść
marchewka
2 szt
seler
1/2 szt
brukselka
10 szt
por
1 szt
tymianek
masło
śmietana 30%
bulion warzywny
2 litry
ziemniaki
3 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wielowarzywna z odrobina tymianku

Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę . Marchewkę i seler obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Por kroimy w plasterki , fasolkę zieloną kroimy na pół. Na masełku podsmażamy kilka gałązek tymianku. dodajemy pokrojone ziemniaki , marchewkę i seler , obsmażamy. Następnie dodajemy pokrojony por. Mieszamy. Podlewamy bulionem. Gotujemy chwilę i dodajemy pozostałe warzywa. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Gotujemy do miękkości warzyw. Następnie wlewamy śmietanę 30 procent mieszamy i zupa jest gotowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 06.10.2013 10:57
pyszna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak