Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wiejska

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
boczek wędzony 40 dag
cebula biała 2 szt
kwaśna śmietana 1 szklanka
mąka 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wiejska

Wykonanie:
Kapustę zalać 3 litrami wody i zagotować. Boczek pokroić w kostkę i wymieszać z papryką, następnie dodać do kapusty. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać i również dodać do kapusty. Gotować do miękkości, przyprawić do smaku i pod koniec gotowania połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką. Zagotować i podawać z dobrym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 16.06.2016 11:05
dobry obiad
Edita 16.06.2016 08:41
rozgrzewajaca zupka
Krzysztof15 16.06.2016 07:49
pyszna zupka
Anna169Hosz 16.06.2016 06:56
Dobra zupa, ja się piszę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak