Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa węgierska I

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina 3/4 kg.
ziemniaki 1/2 kg.
marchewka 1 szt.
seler 1/2 szt.
pietruszka 1 mała
papryka zielona 1 szt.
cebula 2 szt.
śmietana kwaśna 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
mąka 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
pieprz kilka ziarenek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zupa węgierska I

Mięso opłukać,pokroić w kostkę oprószyć je mąką.Wszystkie warzywa obrać,umyć i pokroić.Marchewkę,pietruszkę i czosnek pokroić w plasterki,seler,cebule i paprykę zieloną w słupki,ziemniaki z kostkę (zalać je wodą)i odstawić.Na patelni rozgrzać oliwę lub olej i usmażyć mięso na rumiano.Wszystkie warzywa oprócz ziemniaków włożyć do garnka i zalać je wodą ok.2litrów,dodać podsmażone mięso razem z tłuszczem oraz przyprawy do smaku paprykę słodką,liść laurowy,ziarenka pieprzu oraz sól przykryć pokrywką i gotować ok.godziny.Pod koniec wrzucić ziemniaki jak już będą prawie miękkie to wymieszać śmietanę z koncentratem pomidorowym i połączyć z zupą.Całość zagotować i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 03.03.2014 08:40
zapowiada się pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak