Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna z żeberkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 30-40 dag
ziemniaki 30 dag
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
kapusta włoska 5-7 dag
fasolka szaragowa 5 dag
mąka pszenna 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sos sojowy do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna z żeberkami

Żeberka pokroić, umyć włożyć do garnka, wlać 1,5 litra wody, dodać sól, liść laurowy i gotować. Po upływie pół godziny do garnka z żeberkami dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, utarte na tarce o dużych oczkach marchewkę i pietruszkę, pokrojoną kapustę, cebulę i fasolkę szparagową. Gotować do miękkości. Mąkę wymieszać z odrobiną wody, połączyć z zupą, zagotować. 1 szklankę zupy wlać do wysokiego naczynia, zmiksować, połączyć z pozostałą zupą, wymieszać. Przyprawić do smaku pieprzem i sosem sojowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 12.12.2012 19:47
w sam raz na zimową pogodę :)
Botwinka 10.12.2012 10:24
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak