Zupa warzywna z fasolą i kukurydzą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    30 dag ( z koscią)
  • ziemniaki

    3 szt
  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1/4 szt
  • cebula czerwona

    0,5 szt
  • cebula biała

    0,5 szt
  • fasola czerwona z puszki

    0,5 puszki
  • kukurydza konserwowa

    0,5 puszki
  • liście laurowe

    3 szt
  • natka pietruszki

  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • sos sojowy

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa warzywna z fasolą i kukurydzą  foto
Umyte mięso włożyć do garnka, wlać 2 l wody, dodać liście laurowe i odrobinę soli, gotować do miękkości mięsa.
Krok 2 - Zupa warzywna z fasolą i kukurydzą  foto
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Obraną marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 3 - Zupa warzywna z fasolą i kukurydzą  foto
Zalać wywarem z mięsa, przykryć i gotować.
Krok 4 - Zupa warzywna z fasolą i kukurydzą  foto
Po 10 minutach gotowania wsypać posiekaną cebulę, gotować do miękkości ziemniaków.
Krok 5 - Zupa warzywna z fasolą i kukurydzą  foto
Jedną chochelkę zupy z miękkimi warzywami zmiksować, połączyć z pozostałą zupą, dodać obrane od kości mięso, osączoną fasolę i kukurydzę, zagotować.

Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat