Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna z chrupiącym boczkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso indycze kawałek np szyja
ziemniaki 4 sztuki
pomidor 1 sztuka
pomidory suszone Smak 4 sztuki
fasolka szparagowa 200 g
cebula 2 sztuki
marchew 2 sztuki
pietruszka mała 1 sztuka
boczek wędzony 100 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
ząbek czosnku 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa curry orientalna Prymat
tymianek
śmietana 18 proc 100 ml
mąka 1 łyzka
zielenina koper , natka

Porada

zielenine związuje gumka do siebie i w takiej postaci wrzucam do zupy.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna z chrupiącym boczkiem

Mięso indycze zalewamy 3 litrami wody , zagotowujemy , usuwamy szumowiny. Ziemniaki , marchew, cebulę pietruszkę kroimy w kostke i dodajemy do wywaru.Po kwadransie dorzucamy pokrojoną fasolke ,pokrojonego pomidora i suszone pomidorki równiez pokrojone w kostkę.Gotujemy az warzywa ( w tym fasolka) beda miękkie.Dodajemy zieleninę. Boczek kroimy na kawałki - w kostke i paski, zarumieniamy na patelni, dodajemy do zupy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i z tymiankiem . Doprawiamy , gotujemy całosc 5 minut.Zaprawiamy śmietaną zmieszana z mąką:) Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 13.11.2015 16:47
Lubię taką zupkę
Wacław 12.11.2015 11:26
pyszna zupa,coś dla mnie ;-)
berys18 12.11.2015 07:31
dobra zupa
Megg 11.11.2015 22:41
smaczna i pozywna zupka
Anna169Hosz 11.11.2015 21:12
Wygląda smakowicie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak