Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna na pomidorowo

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 3 szt
pietruszka 2 szt
seler 1 kawałek
natka pietruszki
kapusta mały kawałek
pasta paprykowa 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
kostki rosołowe 2 szt
sól, pieprz do smaku
warzywa mrożone 1 (z groszkiem)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna na pomidorowo

Marchewki, pietruszki i seler obieramy i kroimy na małe kawałki. Przekładamy do garnka, dodajemy kapustę, natkę pietruszki i zalewamy wodą i dodajemy kostki rosołowe. Gotujemy ok 15 minut, po tym czasie dodajemy mrożone warzywa i gotujemy do miękkości wszystkich warzyw. Na koniec dodajemy pastę paprykową, koncentrat pomidorowy, całość doprawiamy sola i pieprzem i gotujemy jeszcze ok 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danost 24.01.2014 08:08
smaczna zupka
jasiek 19.01.2014 21:15
smaczna wersja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak