Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt
marchew 3 szt
fasolka szparagowa 100 gram
rosołki drobiowe 3 szt
mielone drobiowe 200 gram
buraczki suszone 2 łyżki
ryż 1 łyżka
pietruszka natka 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna

PRZYGOTOWANIE:
Obrałam ziemniaki marchew i umyłam fasolkę szparagową. Ziemniaki pokroiłam w kosteczkę włozyłam do garnuszka marchew starłam na talarki i włożyłam na ziemniaki . Fasolkę szparagowa umyłam pokroiłam w kostkę i włożyłam na marchew zalałam wodą. Mielone doprawiłam i posoliłam włozyłam do zupy dodałam liście laurowe i ziele angielskie oraz rosołki i pietruszkę gotowałam na małym ogniu 30 minut dopiero wtedy dodałam suszone buraczki pogotowałam wszystko razem koło 1.1/2 godziny i zupa gotowa .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak