Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa warzywna

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2szt
pietruszka 2szt
brukselka 10szt
groszek mrożony garść
seler pół
fasolka szparagowa
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: zupa warzywna

wszystkie warzywa obieram myję. Marchew i ziemniaki kroje w kostkę. Fasolkę szparagową po usunięciu końcówek kroję w 4-centymetrowe kawałki. Do garnka wkładam najpierw fasolkę, seler, marchewkę i pietruszkę zalewam gorącym wywarem i gotuję 10 minut, po tym czasie dodaję ziemniaki i wrzucam brukselkę oraz groszek. Przykrywam garnek pokrywką i gotuję na niewielkim ogniu ok. 20-25 minut, aż warzywa zmiękną. Wlewam śmietanę do miseczki, dodaję kilka łyżek gorącej zupy, szybko mieszam i zahartowaną śmietanę wlewam do garnka z zupą. Całość energicznie mieszam. Na koniec doprawiam zupę do smaku Kucharkiem i pieprzem. Od razu podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 14.12.2015 00:25
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak