zupa warzywna

zupa warzywna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2szt
  • pietruszka

    2szt
  • brukselka

    10szt
  • groszek mrożony

    garść
  • seler

    pół
  • fasolka szparagowa

  • pieprz

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wszystkie warzywa obieram myję. Marchew i ziemniaki kroje w kostkę. Fasolkę szparagową po usunięciu końcówek kroję w 4-centymetrowe kawałki. Do garnka wkładam najpierw fasolkę, seler, marchewkę i pietruszkę zalewam gorącym wywarem i gotuję 10 minut, po tym czasie dodaję ziemniaki i wrzucam brukselkę oraz groszek. Przykrywam garnek pokrywką i gotuję na niewielkim ogniu ok. 20-25 minut, aż warzywa zmiękną. Wlewam śmietanę do miseczki, dodaję kilka łyżek gorącej zupy, szybko mieszam i zahartowaną śmietanę wlewam do garnka z zupą. Całość energicznie mieszam. Na koniec doprawiam zupę do smaku Kucharkiem i pieprzem. Od razu podaję.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Franciszek

14.12.2015 00:25
wygląda pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat